Kan en städfirma putsa fönster?

Vad kan en städfirma göra och vad kan den inte göra? I den här artikeln kommer några frågetecken att lösas, framförallt gällande fönsterputsning.

Städfirmor och fönsterputsning

Under 2000-talets gång har städfirmor blivit mycket vanligare i Sverige än förut. Det har gjort att de får ta mängder av olika jobb varje dag runt om i landet. Men vilka typer av jobb kan då en städfirma göra? Städning inkluderar mängder av olika saker, och det finns ett antal bra saker att tänka på.

Först och främst att alla städfirmor inte gör samma sak. Väldigt många erbjuder dock fönsterputsning. Det är inte en självklarhet, men nära på, när det gäller firmornas vardagliga arbeten. Vare sig det handlar om fönsterputsning hemma hos privatpersoner eller på arbetsplatser är det något som oftast går att ordna.

Om du som privatperson behöver hjälp med att putsa fönster är det därför bra att tänka på följande: fråga alltid firman du hör av dig till. Att utgå från att alla gör det är inte bra, därför ska man vara på den säkra sidan. Men oftast löser det sig naturligt. Den största majoriteten av städfirmor i Sverige vill veta vad för hjälp du behöver. Om du då svarar fönsterputsning kommer de att neka om de inte erbjuder det.

fin satädfirma i stockholm med städredskap

Fler tjänster från städfirmor

Fönsterputsning är därmed en av många tjänster som en städfirma kan erbjuda sina kunder. Men det finns förstås många fler exempel utöver det. Ett av dem är grovstädning av lokaler. Det är viktigt att hålla rent även på industrier, men företagen låter inte sina egna anställa städa. Därför anlitas lokalvårdare att göra just det jobbet. Oftast börjar de tidigt på morgonen för att vara klara innan företagets arbetare är på plats.

En fördel med att välja städhjälp är att man som person eller företag kan välja i vilken utsträckning de vill ha hjälp. Många företag sparar pengar genom att låta städfirman stå för grovstädningen, till exempel av toaletter, dammsugning och liknande, medan personalen får hjälp. Genom att låta de anställda bidra i städningen – ibland utan att ens kalla det för att städa – gör det att ett företag kan dra ner antalet timmar för firmans städning istället.

Samma sak kan privatpersoner göra. Om man känner att man inte vill att någon ska städa hela huset går det att ordna. Istället för att betala fler timmar när någon städar samma sak som en själv kan göra, går det att helt enkelt dela upp städning. Kanske kan firman städa grovt och du detaljer på egen hand?